Σελίδες

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Επιτυχημένη από κάθε άποψη ήταν για 13η χρονιά η αναπαράσταση της μάχης της Κορομηλιάς που έγινε στην ομώνυμη τοποθεσία στις 16-7-2013 λίγα χλμ βόρεια του Αγίου Βλασίου Αγρινίου. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε ένα ωραίο θέαμα παρά του ότι για πρώτη φορά η αναπαράσταση επιχειρήθηκε να γίνει σε προχωρημένη νυχτερινή ώρα. Νέα ώθηση στον θεσμό έδωσαν οι εντυπωσιακή σε αριθμό συμμετοχή νέων παιδιών από Ποταμούλα και Πεντάκορφο,η οποία ήταν αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας του συλλόγου μας με τους συλλόγους αυτών των κοινοτήτων.Συμμετοχή υπήρξε απ όλα σχεδόν τα τοπικά διαμερίσματα, ενώ για πρώτη φορά έκαναν την εμφάνιση τους στο θεσμό δυο νεοι και ελπιδοφόροι σύλλογοι της περιοχής. Ο σύλλογος Κυπαρίσσου και ο σύλλογος Χουνης. Είναι πια φανερό ότι μεγάλη σημασία στα τοπικά δρώμενα θα παίξουν οι σύλλογοι,και πολλά θα εξαρτηθούν απ την μεταξύ τους συνεργασία.Σημαντική και φέτος η συνεισφορά του λαογραφικού και χορευτικού ομίλου Λεπενούς ο "Κατσαντώνης" του Γιάννη Κάτσιου. Να πουμε οτι στο περιθώριο της εκδήλωσης ο σύλλογος μας απένειμε τιμητική πλακέτα στον παραπάνω σύλλογο, αλλά και στον κ. Κάτσιο για την πολύχρονη προσφορά τους στον θεσμό!
'Ολους τους ευχαριστούμε μέσα απ την καρδιά μας και τους περιμένουμε να έρθουν και του χρόνου!Την διοργάνωση της αναπαράστασης ανέλαβε τελικά εξ ολοκλήρου ο σύλλογος φίλων της μάχης της Κορομηλιάς και του Θεάτρου, με την αρωγή των παραπάνω συλλόγων!Να τονίσουμε οτι λίγο πρίν έγινε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Βλασίου στον κεντρικό δρόμο του χωριού,με πληθος κόσμου και σε κατανυκτική ατμόσφαιρα.Να πούμε ότι το θαύμα του Αγίου Βλασίου ,που γιορτάζεται στις 17 Αυγούστου,είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την μάχη της Κορομηλιάς το 1823!
Μετά την αναπαράσταση ακολούθησε μεγάλο γλέντι στον προαύλιο χώρο του γυμνασιου Αγίου Βλασίου.Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο πρόεδρος του συλλόγου Πέτρος Σπυρέλης,ενω χαιρετισμο απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Βλασης Σφυρης..Αμέσως μετά η εκδήλωση ξεκίνησε με το χορευτικό του συλλόγου Αγιοβλασσιτων Αγρινίου!Μια απότομη διακοπή ρεύματος για 2 ωρες στις 12.10 χαλασε την γιορτη.Όσοι απέμειναν ,μετα γλεντησαν μέχρι πρωίας.
 Tην φωτογράφηση της αναπαράστασης  ανέλαβε ο Φώτης Τσαλουμάς..πάνω απο 100 φωτογραφίες θα είναι σύντομα διαθέσιμες στα μέλη του συλλόγου και φυσικά στους συμμετέχοντες.Το video γυρίστηκε απο τ0ν tv Αχελώος..Τους ευχαριστούμε θερμα!
Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας:
Τα ελαστικά-ζάντες αναρτήσεις Μπουρλής Γιάννης  στο 3ο χλμ εθνικης οδου Αγρινίου Αντιρρίου στο Αγρινιο,τηλ 2641039139
 τον βιοπαθολόγο Δημήτρη Σαφαρίκα ειδικό,και ιδιαίτερα αποτελεσματικό  σε θέματα τροφικής δυσανεξίας Μιχαλακοπούλου 104 Αθήνα,τηλ-2107489007
 το ψητοπωλείο Θεμελής Αλεκος στην πλατεία Καραπανέικα επίσης στο Αγρίνιο.τηλ -2641052079
Να τονίσουμε ότι βοηθάνε για δεύτερη συνεχόμενη φορά την αναπαράσταση.Τους ευχαριστούμε θερμά!
Επίσης ευχαριστουμε τους χορηγούς επικοινωνιας
τον ραδιο αγρινιο 102,2
τον ραδιο energy 94,2
kai to magic fm Αγρινιο
Ευχαριστούμε τέλος,τον Δήμο Αγρινίου όλα τα μέλη που με τις συνδρομές τους βοήθησαν τον σύλλογο,την τοπική κοινότητα ,το γυμνάσιο,καθώς και το αστυνομικό τμήμα Αγίου Βλασίου για την βοήθειά τους!







Δεν υπάρχουν σχόλια: