Σελίδες

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!

Σε τεντωμένο σχοινί φαίνεται να ακροβατεί η φετινή αναπαράσταση της μάχης στην Κορομηλιά αφού ο Δήμος Αγρινίου δεν δύναται οικονομικά να καλύψει πλήρως την αναπαράσταση λόγω της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει όλη την χώρα!
Έπειτα απο απανωτές συναντήσεις του συλλόγου μας με πνευματικό κέντρο Αγρινίου διαπιστώθηκε αυτό που φοβόμασταν εξαρχής!Οτι δηλαδη η οικονομική κρίση θα έχει αμεσο αντίκτυπο στα πολιτιστικά,αφού πρωτεύουν πιά άλλα πράγματα..
Όμως σ αυτούς τους δύσκολους καιρούς έχουμε ένα λόγο παραπάνω να προστατεύσουμε την εθνική μας κληρονομιά,να θυμηθούμε την ιστορική και πολιτιστική μας καταγωγή,να δηλώσουμε με υπερηφάνεια ότι είμαστε εδω,και ότι θα προασπίσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία!
Να διαδηλώσουμε δηλαδή με βροντερή φωνή ότι αν μη τί άλλο ότι συνεχίζουμε να είμαστε υπερήφανοι  Έλληνες!
Ο  πολιτισμός υπήρξε ο φάρος πού οδήγησε με ασφάλεια την Ελλάδα να περάσει αλώβητη στο πέρασμα των αιώνων, σε πολύ πιο δύσκολες ιστορικές συγκυρίες.
Άρα ίσως να πρωτεύει όπως όλα τ άλλα, να αναδείξουμε όσο ποτέ άλλοτε  την ιστορία μας,και πέρα απο κεί να φωνάξουμε δυνατά  όλοι οι Παρακαμπύλιοι οτι είμαστε εδώ,δυνατοί και "μάχιμοι"!
 Για όλα αυτά τον Δ.Σ των φίλων της ιστορικής μνήμης της μάχης της Κορομηλιάς θα συγκάλεσει εκτακτο Δ.Σ και οι αποφάσεις θα δημοσιευτουν αμεσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: