Σελίδες

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΣΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ!

Αναδημοσίευση απο agrinio news

 Επίτιμος Διδάκτωρ ο γλύπτης Θόδωρος (φωτό)

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος, ο παγκοσμίου φήμης και διεθνώς  καταξιωμένος γλύπτης Θόδωρος αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του τμήματος Διαχείρησης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος. Ο  γλύπτης Θόδωρος Παπαδημητρίου, ο οποίος κατάγεται από τον Άγιο Βλάση και μεγάλωσε στο Αγρίνιο  εμφανώς συγκινημένος δέχθηκε την εξαιρετική τιμή, προχωρώντας σε μία κίνηση που προκάλεσε αίσθηση: Πέταξε, κατά κάποιο τρόπο, την τήβεννο, λέγοντας ότι “δεν είναι το ράσο που κάνει τον παππά”, αποσπώντας το ειλικρινές και θερμό χειροκρότημα της ακαδημαϊκής κοινότητας και των πολλών πολιτών που μαζικά έδωσαν το “παρόν” στην εκδήλωση. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του Κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος είχε γεμίσει από ένα ετερογενές πλήθος κόσμου: Επίσημοι, απλοί πολίτες,  Φοιτητές και πολλοί νέοι άνθρωποι αλλά και αρκετοί συμπολίτες μας από την ιδιαίτερη πατρίδα του γλύπτη, τον Άγιο Βλάση προσήλθαν για να τον ακούσουν.
Για τον καλλιτέχνη μίλησε η Επικούρος Καθηγήτρια του ΔΠΠΝΤ Θεοδώρα Μονιουδή -Γαβαλά καθώς και η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κ. Μπάδα.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δ.Ε κ. Δ. Σερπάνος και ο Πρόεδροςτου τμήματος ΔΠΠΝΤ κ. Α. Ρεζίτης ο οποίος μάλιστα ήταν εκείνος που φόρεσε την τήβεννο στο τιμώμενο πρόσωπο.
Ο καλλιτέχνης, που πάντα ως τέτοιος πορεύτηκε όπως και ο ίδιος τόνισε στην ομιλία του, δεν παρέλειψε να μνημονεύσει τους δασκάλους του και με συγκίνηση να αναφέρει στα όσα ως ιερή παρακαταθήκη φυλάει ακόμη στη ζωή και στο έργο του. Μίλησε για πράγματα “ουσίας και όχι εξουσίας”, για το “δέος και το χρέος”, αλλά και για την ατομική ελευθερία ως κοινό αγαθό. Φυσικά ο επίτιμος πλέον διδάκτορας του πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην ανάγκη ενίσχυσης του ιδρύματος, ώστε να παραμείνει ενεργό και να συνεχίσει το πολύτιμο ακαδημαϊκό του έργο. “Μπορεί αυτά που λέω να μοιάζουν φιλόδοξα πράγματα, αλλά ποτέ δεν αρκέστηκα στη μετριότητα”, είπε ο γλύπτης Θόδωρος.
Μεταξύ άλλων, στην τελετή παρέστησαν ο δήμαρχος Π. Μοσχολιός, Αντιδήμαρχοι, μέλη της Διοικούσας, καθηγητές και πλήθος φοιτητών.
Για Περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του γλύπτη Θεόδωρου  κάντε κλικ  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: