Σελίδες

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Η ΑΠΟΨΗ ΕΝΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΤΟΥΣ "ΠΑΡΑΚΑΛΠΥΛΙΟΥΣ ΝΕΟΥΣ "ΤΟ 2007!

Αναπαράσταση είναι..
-Υπαίθριο θέατρο με συνδυασμό ζωντανών και ηχογραφημένων διαλόγων, γέννημα θρέμμα ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ ΜΑΣ και όχι επαγγελματιών.
-Το σημείο συνάντησης, το σημείο όπου τόσες και τόσες παρέες νέων γεννήθηκαν από αυτό.Εκει που πάταγαν μια μέρα στα χωριά, τώρα πατάνε πολύ περισσότερο με την ερώτηση στο στόμα: Θα γίνει φέτος αναπαράσταση να μπώ και γώ;;
-ΘΕΣΜΟΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 7Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ φέτος.Γίνεται το ίδιο με άλλους θεσμούς όπως ο βλάχικος γάμος στη Παλαιομάνινα που είχε τόση προβολή στα κανάλια;;Ο τελευταίος έχει δυο χρόνια να γίνει πάντως.
-Προβολή προς τα έξω για το τόπο μας:Όλο το Αγρίνιο ξέρει ότι "τον Αύγουστο έχει αναπαράσταση".Σε ΕΚδηλώσεις όπως Γιορτές στη μνήμη του Γ.Καραισκάκη στη Καρδίτσα, γιορτές Εξόδου στο Μεσολόγγι προσκαλούνταν οι τοπικοί σύλλογοι και οι συγχωριανοί μας να συμμετάσχουν και πηγαίναν με χαρά και με μεγάλη παρακαλώ συμμετοχή.
Τι της λείπει:
- Πολύ βασικό μειονέκτημα η μη προβολή όπως θα έπρεπε από κεντρικά ΜΜΕ της Αθήνας.Ένας Αχελώος δεν φέρνει την άνοιξη..
-Το πιο βασικό μειονέκτημα είναι η έλλειψη σταθερών οικονομικών πόρων, για να είναι με σιγουριά η εκδήλωση για πολλά χρόνια βιώσιμη και να τραβά επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Πως ξεκίνησε η αναπαράσταση:
την αναπαράσταση ξεκίνησε ο σύλλογος αγιοβλασιτών Αθήνας με τα παιδιά από τα Αμπέλια.Στη συνέχεια μπήκε ο σύλλογος αγιοβλασιτών Αγρινίου ( που τώρα ονομάζεται σύλλογος αγιοβλασιτών ο Άγιος Βλάσης) ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι ο κύριος πυλώνας της εκδήλωσης.Στη προσπάθεια αυτή προστέθηκε δυναμικά αργότερα και ο νεοιδρυθείς σχετικά.σύλλογος των Καραμανέικων, άτομα από πολλά δημοτικά διαμερίσματα, επισκέπτες που παραθέριζαν στα χωριά μας και πολλοί άλλοι.

Τίνος είναι η αναπαράσταση;;
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ.
ΓΙΑΤΙ περαν του ότι ( όπως προανέφερα) Μέρος πήραν πρόγονοι από περιοχές που αντιστοιχούν σε όλα ( μα όλα) τα τωρινά Παρακαμπύλια, ΤΟ ΤΑΜΠΟΥΡΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΣΤΗ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ που βρίσκονται στους πρόποδες του από αυτή τη πλευρά του Αχελώου.

ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ, ΤΗΝ ΥΔΡΑ, ΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ.

Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά ήθελα κι άλλα να πώ,υπόσχομαι θα το κάνω άλλη φορά!!


Ένας εθελοντής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

mia xara ta leei aytos!