Σελίδες

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΗ!!



To πολυπόθητο έργο πολλών ετών παίρνει το δρόμο υλοποίησης του. Η πλατεία του Αγίου Βλασίου ήταν ένα έργο που πέρασε από πολλές περιπέτειες και η ιστορία του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ίσως αντιπροσωπεύει διαδρομές της μεταπολεμικής Ελλάδας μέχρι τώρα:
Ο Άγιος Βλάσης της Δ.Ε. Παρακαμπυλίων του Δήμου Αγρινίου  ήταν ένα από τα χωριά της ορεινής Τριχωνίδας που αν και διέθετε θέα και ήταν τουριστικά αξιοποιήσιμο δεν είχε πλατεία(!).  Ουδείς κατάφερε για δεκατίες να βγάλει ένα κονδύλι.  Ξαφνικά βρίσκεται ένας συγχωριανός , ο Γιάννης Τσαλάκος, ο οποίος έδωσε τις οικονομίες μιας ζωής  για την αγορά του οικοπέδου και τη κατασκευή και εξωραϊσμό της  που συνολικά έφτασαν περίπου τα 105.000 ευρώ.  Εν τέλει τα χρήματα δεν έφτασαν όλα και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στην εικόνα: Η πλατεία υπάρχει μεν αλλά δεν ολοκληρώθηκε.
Ο ευεργέτης αμέσως απέκτησε φίλους στο εν λόγω χωριό αλλά και λίγους ευτυχώς  αντιζήλους αλλά το όραμα του  παρέμενε  ανεκπλήρωτο.
Σήμερα έρχεται η ευχάριστη είδηση ότι η κατασκευή πλατείας εντάχθηκε στο πρόγραμμα Α. Μπαλτατζής ύστερα από πρόταση του Δήμου Αγρινίου  με μελέτες και τεχνικά Δελτία και με παρέμβαση  του υφυπουργού Ανάπτυξης Θάνου Μωραϊτη.  Το ποσό δε που προυπολογίζεται είναι 145.οοο ευρ’ώ και εγκρίθηκε στα υπό ένταξη έργα  από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου
Λογιστικά η κατασκευή της Πλατείας πήρε το δρόμο κατασκευής. Επειδή όμως μέσα σε μια δεκαετία αλλάξαμε ουσιαστικά μια εποχή και διδαχθήκαμε από λάθη του παρελθόντος, το ζητούμενο πλέον είναι όλα αυτά τα χρήματα να διατεθούν στο ακέραιο για την υλοποίηση τους.
Βαρεθήκαμε να βλέπουμε ταμπέλες με έργα τα οποία ποτέ δεν υλοποιούνται.
Βαρεθήκαμε να ψάχνουμε που χάθηκαν χρήματα για έργα στους μεσάζοντες.
Βαρεθήκαμε να έχουμε κράτος που να μην ελέγχει τίποτα.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να αναρτώνται δημόσια  τα ακριβή έσοδα και χρονοδιαγράμματα των έργων αλλά και η πορεία υλοποίησης τους..
Η πολύπαθη πορεία λοιπόν της πλατείας ελπίζουμε να έχει αίσιο τέλος πόσο μάλλον στις νέα δυσάρεστη εποχή που διανύουμε.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑGRINIO NEWS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: