Σελίδες

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ..




Οι φίλοι της ιστορικής μνήμης της μάχης της Κορομηλιάς είναι μιά παρέα εθελοντών, που κύριο σκοπό έχει να αναδείξει την ιστορική αυτή μάχη,μέσα απο ένα σύνολο προσπαθειών και δράσεων. Ένας τρόπος είναι  η αναπαραστασή της, που γίνεται καθε Αύγουστο! Όμως ο πολιτισμός ακμάζει,όταν "ευημερούν'τα νουμερα και οι δείκτες των οικονομικών στατιστικών δεδομένων! Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς η σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας θα έχει αμμεση επίπτωση και στα πολιτιστικά δρώμενα σε όλη την επικράτεια!

Επιβάλλεται λοιπόν, η οπτική των πραγμάτων να μην είναι μονοδιάστατη,αλλά να περιλαμβάνει όλο το πρίσμα της κοινωνίας μας,για να μπορούμε έτσι να θέσουμε τα πράγματα στην σωστή τους βάση.
Εδώ σ αυτη την σελίδα,μπορούμε να εκφράσουμε τις προσωπικές μας απόψεις, να καταδείξουμε προβλήματα που μας αποσχολούν,στην τελική απλά να το βγάλουμε από μέσα μας ρε αδελφέ,γιατί το χουμε ξαναπεί,ότι πολιτισμός είναι το σύνολο της κοινωνίας μας και ότι πηγάζει μέσα απ αυτο..
Είμαστε θα λεγα υποχρεωμενοι να καταγγείλουμε πράγματα και καταστάσεις, που όλοι έχουμε αντιληφθεί και διαπιστώσει,κι αυτό γιατί απλά, η σιωπή σημαίνει αυτόματα και αποδοχή!
Και  εγώ δεν μπορώ να ανεχτώ λοιπόν τούτο:
Άκουσα προχτές της δηλώσεις του υπουργού οικονομικών,για την διευκόλυνση των δανειοληπτών,που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους,αφού οι μεγάλες περικοπές και η εκτόξευση της ανεργίας έχουν φέρει τα πάνω κάτω σ 'ολα τα νοικοκυριά!
Ως εδώ όλα καλά..Βέβαια αν το ξανακοιτάξει κανείς με λεπτομέρεια, θα δεί ότι ο υπουργός μας δεν σκέφτηκε και τόσο την τσέπη μας,αλλα πρωτίστως την προστασία των τραπεζικων προιόντων, που  εύκολα όλοι αγοράσαμε πριν μερικά χρόνια,πανάκριβα και άκρως υπερτιμημένα,στηριζόμενοι στην υποσχεσιολογία των "καλύτερων ημερών",η των ασαφών φρασεολογιών του τύπου "λεφτά υπάρχουν"!
Είναι γνωστό ότι αν σκάσει η βραδυφλεγής βόμβα των ακινήτων απο δάνεια που δεν μπορούν να ανταποκριθούν,τότε δεν σώζουν την Ελληνική οικονομία,ούτε 10 Δ.Ν.Τ..Και αυτό γιατί,όλη η πολιτική των εταίρων  μας στηρίζεται στην σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και στην αποτροπή της καταρευσής του,κάνοντας "ετέρα" την Ελληνική κοινωνία.
Η φόρμουλα λοιπόν,είναι απλή:
Χρεώστε τους δανειολήπτες για 2 γενιές για ένα "κωλόσπιτο"που λεγε ο μακαρίτης ο Γιαννόπουλος με ανταλλαγμα μερικές δεκάδες ευρώ παρακάτω στη δόση τους, αρκεί να μην χάσουν οι τράπεζες ούτε ένα ευρώ,απο το υπερτιμημένο προιόν πού έχουμε ήδη αγοράσει με τριπλάσιο επιτόκιο απο το μέσο ευρωπαικό!Ανεβάζοντας το όριο ηλικίας στην αποπληρωμή του δανείου στα 85, λές και είναι ο μέσο όρος ζωής τού 'Ελληνα,και κάνοντας κάποια τρικ παγώματος των δόσεων, όπου κεφαλαιοποιούνται οι τόκοι και έρχεται μετά απο 2-3 χρόνια το "μπουγιουρντί",-λες και θα βρούμε λεφτά ως δια μαγείας -δεν προσπαθούν να βρούν ούτε καν την σολομώντεια  λύση..Και φυσικά περικοπή τόκων ,κούρεμα όπως είναι της μόδας να λέγεται και μείωση επιτοκίων, ούτε λόγος!
Ομως το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κάνουν τα παιδιά μας να μας μισήσουν, γιατι πολυ απλά ενώ, βλέπουν το μέλλον τους ζοφερό,-και φταίμε γι αυτο- θα ρθούν από πάνω, να κληρονομήσουν  απο μας δυσβάσταχτα χρέη...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΝΙΟ??  

Σπυρέλης Πέτρος

 ΥΓ:Περιμένουμε και την δική σας γνώμη 'η  ,διαμαρτυρία,επώνυμα.Ωστόσο μόνο αν θέλετε εσείς,-προστατεύοντας πάντα τα προσωπικά σας στοιχεία,- θα δημοσιευτεί το ονομά σας..


Δεν υπάρχουν σχόλια: